نقد سریال کبیر (The great) – اشتیاق رسیدن به یک رویا

سریال کبیر (The great)
هشدار: ممکن است این متن قسمتی از داستان را لو دهد.

کمدی درام سریال کبیر (The great) یک مینی سریال آمریکایی است. این سریال با رویکردی طنز به برهه‌ای از تاریخ روسیه می‌پردازد. تونی مک نامارا کارگردان این سریال از حضور بازیگران جوانی همچون ال فانینگ به عنوان ملکه کاترین و نیکلاس هولت به عنوان پتر سوم استفاده کرده است. این دو نفر با بازی خوبی که ارائه می‎‌دهند؛ شخصیت‌های جذابی خلق کرده‌اند.

داستان سریال کبیر (The great)

واقعیت‌های تاریخی چه آن‌ها که سینه به سینه حفظ شده‌اند؛ چه آن‌ها که زیر غبار فراموشی فرورفته‌اند؛ از یک نظر به هم شباهت دارند و آن اینکه نمی‌توان هرگز تمام آنچه بوده است را نعل به نعل متوجه شویم.  سریال «کبیر »داستان به حکومت رسیدن کاترین کبیر ملکه روسیه در قرن هجدهم را روایت می‌کرد.

سریال کبیر (The great)

کاترین جوان سریال کبیر (The great)، رویاپرداز، زیبا، رمانتیک، آموزش دیده و با دانش، در شوقی وصف ناشدنی، خانواده مقروضش و کشوری که در آن متولد شده را رها می‌کند و برای ازدواج با امپراطور  پتر به روسیه می‌رود. اما به محض ورود او و انجام عروسی، کاترین متوجه می‌شود در این دربار هیچ چیز آن‌طور که برای خودش تجسم کرده است؛ نخواهد بود.

کاترین اما شور و شوق را در خود خاموش نمی‌کند؛ بلکه می‌کوشد به روشی که خودش هم تازه آن را می‌آموزد؛ دیگران و خصوصا شوهرش یعنی امپراطور را با خود همراه سازد. امپراطور فرد ضعیف و کودک صفتی است که در خوشگذرانی، نوشیدنی، زنان و شکار غرق شده است. از سیاست سردرنمی‌آورد. به علم علاقه‌ای ندارد و تحت تاثیر کلیسا فرهنگ و هنر را مجاز نمی‌شمارد.

او کودکی پرمخاطره‌ای پشت سر گذاشته است و همیشه زیرسایه شهرت و قدرت پدرش دست و پا می‌زند که محبوب باشد. درست برعکس او کاترین تحصیلاتی دارد، به هنر علاقه‌مند است و وجود آن را برای مردم کشور ضروری می‎‎بیند. او از هیچ تلاشی برای به دست آوردن این مطالبات کوتاهی نمی‌کند.

سریال کبیر (The great)

حقیقت یا زاییده خیال نویسنده سریال کبیر (The great)

این حقایق که در سریال کبیر (The great) هم آن‌ها را می‎بینیم همان حقایقی است که آوازه‌اش از گذشته به ما رسیده است و حقایق ماجرا هستند. اما باقی اتفاق‌های کوچک و بزرگی که در ده قسمت فصل اول این سریال روایت می‌شود؛ بر تاریخ منطبق نیست. درواقع داستان ی که در این سریال معرض نمایش قرار می‌گیرد؛ زاییده تخیل نویسنده و کارگردان است. با توجه به ژانر کمدی درام این سریال به احتمال زیاد همین موضوع توانسته است بر جذابیت سریال بیفزاید و مخاطبان سریال‌های تاریخی که به احتمال زیاد اغلبشان داستان زندگی کاترین کبیر را می‌دانند پای سریال نگه دارد. چرا که روایتِ یک قصه تاریخی تکراری نمی‌تواند آن طور که باید همه اقشار را به خود جلب کند.

سریال کبیر (The great)

تصمیمات بزرگ ملکه جوان

طبق آنچه در سریال کبیر (The great) می‎بینیم؛ کاترین که از همان بدو ورود از وقایع عجیبی که در این دربار می‌گذر بهت زده شده است. مهم‌ترین از آن اینکه او  از شوهرش به کلی دلسرد می‌شود؛ و تمامی این قضایا مقدمه‌ای است بر تصمیمات تازه‌ای که کاترین می‌گیرد. تصمیماتی بزرگ اما خام دستانه برای حذف پتر و نجات روسیه و مردم از ظلم، بی‌بندوباری و فساد. او در ابتدا دو نفر را با خود همراه می‌کند؛ یک خدمتکار که سابقا مقامی داشته و حالا از مقامش عزل شده است؛ به همراه تنها فرد باسواد و کتابخوانی که در قصر وجود دارد.

کاترین با گذر زمان و مشاوره‌های این دو نفر روش‌های تازه‌ای برای بهتر کردن امور به کار می‌گیرد. او کم کم با قدر ت بسیار اندکی که دارد روی پتر تاثیر می‌گذارد و امتیازاتی از او می‌گیرد. چیزی نمی‌گذرد که او همدستان جدیدی هم پیدا می‌کند. او در تلاشی وصف ناپذیر همه لحظاتش را وقف اموری می‌کند که برای تغییر آینده ضروری می‌داند.  او با زنان دربار نمی‌تواند ارتباط درستی برقرار کند. تفریح آنچنانی ندارد چرا که همه فکرش را به هدفی که دارد متمرکز کرده است و به چیزی جز آن نمی‌اندیشد.

سریال کبیر (The great)

عشق و انجام وظیفه

مواجهه کاترین در سریال کبیر (The great) با عشق آن هم به لطف پتر که علاقه‌مند است ملکه‌ای شاد در کنارش داشته باشد؛ دید جدیدی به کاترین می‌دهد و امید او را برای آینده دو چندان می‌کند. او قصد دارد با دیدگاه و افکار شاعرانه بر مردم روسیه حکمفرمایی کند. برای آن‌ها شرایط تحصیل فراهم کند و شکمشان را از غذا انباشته کند. اما روسیه که اکنون درگیر جنگ است با این دیدگاه ظریف و شاعرانه سخت سرپا خواهد ماند.

کاترین اما سخت بر اصولی که به آن معتقد است می‌ماند گرچه در گذر زمان او به بلوغی نسبی دست پیدا کرده است و متوجه شده آنچه در روسیه جریان دارد ابدا با رویاهایی که برای خود می‌بافد سنخیتی ندارد و لازم است کمی واقع بین‌تر باشد و پخته‌تر عمل کند. در واقع روسیه، پتر، کلیسا و درباریان توانسته‌اند هر کدام به نحوی تغییراتی در ملکه جدید ایجاد کنند و بی‌آنکه بخواهند او را به سمت به دست گرفتن آگاهانه حکومت به جلو رانده‌اند.

قبلی «
بعدی »

۱ دیدگاه

  1. پینگ بک: ایزابل آجانی – در ستایش چشمان درخشان غم‌زده | حسنا پرویزی ایزابل آجانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های اخیر

درباره ما