داستان ازدواج تازه ترین فیلم نوآ بامباک است. او در کارنامه خود فیلم هایی همچون لگدزنان و جیغکشان (1995)، فرانسسها (۲۰۱۲)، ماهی مرکب و نهنگ ها (۲۰۰۵) را دارد. نیکول (اسکارلت جوهانسون) یک بازیگر تئاتر است. او و همسرش (آدام درایور) بنا به درخواست نیکول قصد جدا شدن دارند. چارلی و نیکول به تفاهم میرسند که همه مراحل طلاق را دوستانه و بدون تنش به پایان برسانند. اما حضور وکلا در پرونده طلاقشان مسیر را تغییر داده است. پروسه جدایی که میتوانست رمانتیک باشد؛ را به تعبیر وکیل نیکول به یک جنگ خیابانی تبدیل میکند.
در این فیلم آدام درایور نقش چارلی را بازی میکند. او یک کارگردان تئاتر است. او در نیویورک یک گروه نمایش دارد. نیکول بعد از تصمیم برای جدایی به بهانه پروژه جدیدش برای اولین بار از چارلی جدا شده و همراه پسرش به لس آنجلس نقل مکان میکند. این جدایی در ابتدا برای نیکول و چارلی دوستانه و رمانتیک است. اما شرایطی که سر راه این دو قرار میگیرد؛ اوضاع را پیچیده میکند.
داستان ازدواج در حاشیه داستان طلاق
نوآ بومباک در سال ۲۰۰۳ خود نیز با سختی های طلاق دست و پنجه نرم کرد. او در این فیلم پیچیدگیهای روابط زناشویی و جدایی را به خوبی تصویر میکند. میتوان گفت فیلم داستان ازدواج بیش از هر چیزی روایتگر داستان پیچیده طلاق است. این زوج یک پسر خردسال نیز دارند که دلیل اصلی برای کشمکشهای نیکول و چارلی برای طلاق است.
فیلم با توصیف نیکول و چارلی از یکدیگر شروع میشود. در ادامه متوجه میشویم این توصیفات را به توصیه مشاورشان از همدیگر نوشته اند. یکدیگر را توصیف کردهاند تا به یاد بیاورند دلیل علاقه اولیه شان به همدیگر چه چیزی بوده است. با اینکه این ترفند برای این دو نفر تاثیری ندارد اما مخاطب میتواند نیکول و چارلی را از زبان دیگری بشناسد. به عمق رابطه این دو نفر در طول ده سالی که با هم زندگی کردهاند پی ببرد. طبعا عادتها، نحوه حل تعارض، قواعد شخصی، خلق و خوهای عجیب و یا عادات دوست داشتنی که آدمها در طول زندگی با آنها عجین شده است را کسی بهتر از یک همسر نمیتواند توصیف کند.
من در خودم جا نمیشوم
نیکول پس از سال ها زندگی مشترک کمکم دریافته است که هر چه داشته به پای این زندگی مشترک داده است. اکنون نه خود را فرد مستقل موفقی میبیند که ناکامیهای زندگی را فراموش کند. نه از شر فکرکردن به اینکه اگر با چارلی ازدواج نمیکرد؛ ممکن بود چه چیزهایی سر راه او قرار بگیرد. حس سرخوردگی او را از هر آنچه در کنار چارلی ساخته است دور میکند. احساس تحت سلطه قرار گرفتن، او را از همه چیز ناامید کرده است. نیکول با تمام علاقهمندی و دلسوزیاش برای زندگی مشترک قصد ترک آن را دارد. نیکول در بحران است. نیاز به فضایی شخصی برای خودش دارد و ناگزیر خانوادهاش را به بحران میکشد.
نقطه قوت اصلی « داستان ازدواج » توجه دقیق و ریزبینانه کارگردان به جزئیات و شخصیت پردازیها است. زندگی مشترک بدون نقصی که طرفین برای از خودگذشتگی مشکلات را به روی دیگری نیاورده است. حالا که مشکلات ادامه این زندگی را برای یکی از طرفین غیرممکن کرده است؛ همه چیز نمایان میشود. پردهها کنار میرود و چارلی و نیکول همه مشکلات را که هرگز فراموش نکردهاند به هم متذکر میشوند.
نیویورک ولس آنجلس یا چارلی و نیکول؟
دعوای نیویورک و لسآنجلسیها در فیلم آنقدر جدی است که به یکی از مسائل مهم فیلم تبدیل میشود. نیویورک جایی است که نیکول و چارلی به همراه پسرشان در آن زندگی میکنند. لس آنجلس در این فیلم شهری است که نیکول آن را پشت سر گذاشته تا به رویاهایش دست پیدا کند. او با تصمیم به طلاق به زادگاهش بازمیگردد. بامباک خود متولد نیویورک است. او در فیلمهای پیشین خود نیز به این مساله توجه ویژهای داشته است.
روند طلاق برای هر دو طرف پیچیدهتر از چیزی میشود که چارلی و نیکول فکر میکنند. این واقعیت غیر رمانتیک طلاق، فیلم بومباک را به فیلمی ملموس تبدیل میکند. فیلم لحظات جذاب زیادی است. از صحنهی تشریح ماجرای ازدواج نیکول برای وکیل با بازی فوق العاده اسکارلت جوهانسون تا صحنه آشپزی چارلی و پسرش.
به نظر میرسد این فیلم شانسی برای به دست آوردن جایزه اسکار را در یکی از رشته ها داشته باشد. اسکارلت جوهانسون نامزد بهترین بازیگر زن، آدام درایور نامزد بهترین بازیگر مرد برای بازی در داستان ازدواج هستند. داستان ازدواج در کنار روزی روزگاری در هالیوود، جوکر، جوجو خرگوشه و … نامزد بهترین فیلم اسکار است.